O nás

Nabízíme příjemné posezení ve stylovém roubeném stavení z 18. století, kde dlouhé roky žil a hospodařil rychtář obce. Večer září na stolech uvnitř i venku svíčky, venku louče, o víkendech zapalujeme oheň, na němž si hosté můžou opéct i buřty.

Stavení je po velké rekonstrukci, ale téměř všechny prvky jsou původní. Díky tomu, že je stavení „provoněno“ historií, je zde úžasná atmosféra, na člověka dýchá klid a pohoda. Snažíme se zde lidem připomínat zvyky, tradice, pranostiky a obyčeje. A to nejen psaným slovem, ale pořádáním různých akcí právě s nádechem staročeských tradic. Mezi ně patří např. oslava Velikoničních i Vánočních svátků, Mikulášskou nadílku, pálení čarodějnic, Májové veselí, Letnice, spoustu akcí pro děti, aj.

Tento hostinec a právě zmiňovaná atmosféra je ideální pro rodinné či podnikové večírky, oslavy, svatební hostiny apod. Navíc se snažíme lidem tyto chvíle zpříjemnit dobrým jídlem a pitím. Nabízíme široký výběr z jídel hotových, staročeských chuťovek jako jsou bramboráčky, topinky, podomácku naložený hermelín, sýrová a jiná prkénka, rychtářovy restované brambory, sedlákovy nivové brambory, zeleninová zobačka – zelenina na hranolky a k tomu omáčky na namáčení, marinovaná stehýnka, marinovaná žebírky, zabíjačkové lahůdky, kolena vepřová i jehněčí, tataráček z hovězí svíčkové, jiné speciality připravované na lávovém grilu v různých podobách, jako jsou hovězí steaky, plněné vepřové panenky, vepřové medailónky, kuřecí steaky, stejně tak pokrmy z ryb. Dále nabízíme těstoviny, zeleninová jídla, domácí sladké dobroty, španělské dezerty, moučníky, italskou kávu, frappé, výběr z míchaných nápojů, aj. Speciality z kachny (samozřejmě kachní pečínka ať pěkně na slanině s našimi šťouchanými bramborami nebo klasicky s knedlíkem a se zelím), králíka (králičí stehýnka na mnoho způsobů), jehněčího (pečené jehněčí kolínko ať s křenem a pečivem či se špenátem a domácím bramborovým knedlíkem nebo pečené jehněčí kotletky na mnoho způsobů) či zvěřiny (převážně jelení – svíčková, gulášek nejen v bochníčku, zapečené medailónky ...) aj. jsou samozřejmostí.

Na objednávku připravíme pečenou husu, kachnu, krůtu, krocana, speciality z čerstvých ryb (jako je např. naše specialita – tatarák z lososa či marinovaný čerstvý losos) či čerstvých mořských plodů, pštrosí speciality, aj.

Výhodou je také nekuřácký salónek.

děti zde máme dětský koutek, stejně tak dětský jídelníček. Pro dětské oslavy připravíme slavnostní stůl. Návštěva Hostince je dobrým cílem např. při rodinném výletě (vzhledem k okolním zajímavostem a dostupnosti např. vlakem).

Dávno zapomenuté časy se snažíme připomenout například podáváním polévek v chlebovém bochníčku, předem rozpečeném pěkně do křupava. Stejně tak masové směsi v chlebovém bochníčku jsou lahůdkou. Některé speciality jako například kachní a jiné pečínky, kolena, žebírka, grilovaná masíčka či ryby, chuťovky aj. podáváme na dřevěných talířích.

Našimi specialitami jsou grilované papriky plněné balkánským sýrem nebo špenátem, nivou a česnekem.

Další naší oblíbenou specialitou jsou pečené plněné brambory ať masovou, sýrovou nebo zeleninovou směsí. Stejně tak bramborové placky z čerstvě nastrouhaných ochucených brambor, které jsou podávané s pikantní kuřecí směsí nebo pikantní zeleninovou směsí z lilku, cukety a rajčat. Nebo na klasické bramboráčky dáváme tzv. pivařský šmitec – to je šlehaný pivní sýr s nivou a zjemněný smetanou. To jde potom pivečko do krku jako po másle. Taky naše specialita podle naší receptury. Pro milovníky zabíjačkových specialit nabízíme od jitrnic či jelit a tlačenky podávaných na prkénku samozřejmě s čerstvým křenem a hořčící až po velice oblíbenou Masopustní baštu, což je uzená krkovička, vinná klobása a papriková klobáska, s kysaným zelím, hořčicí a jablečným křenem. Doporučujeme podávat s pečivem nebo šťouchanými bramborami.

Do uváděných šťouchaných brambor přidáváme dozlatova opečenou cibulku a na kostičky nakrájenou slaninu. Další naší chloubou jsou tzv. trhané brambory, které doporučujeme také jako přílohu a jsou to nahrubo nastrouhané brambory s jemně nakrájenou slaninou a kořeníčkem a pěkně osmahlé na olivovém oleji.

Velice rádi doporučujeme Kuřecí měšce – plněná kuřecí prsíčka se šunkou a čtyřmi druhy sýrů nebo s brokolicí a hermelínem či plněné panenky na grilu – plněné nivou a šunkou nebo plněnou špenátem, slaninou, česnekem a uzeným sýrem. Mezi další oblíbená jídla patří např. Řezy zámeckého pána (řezy ze svíčkové přelité omáčkou s čabajkou a žampióny, dokola sypané sýrem), Rošťácké nudličky (nudličky ze svíčkové s uzeným masíčkem a jemně nasekanou cibulkou, přelité šlehačkou a na závěr posypané strouhaným sýrem), Řízečky z pirátské krčmy (opečená kýta předem posypaná bylinkami, zalitá šlehačkou a rumem), Kýta pana nadlesního (se slaninou a žampióny), Kýta po rychtářsku (tato kýta se před obalením a smažením potře česnekem a kremžskou hořčicí – proč jíst jen klasické řízky), Vykulené vepřové řezy na paprice (opečené nudličky z vepřové kýty na paprice s volským okem, zasypané uzeným sýrem), Rozdivočelá prsíčka (kuřecí prsíčka přelitá omáčkou z čabajky, cibulky, česneku a divokého koření), Ořechové kuře na medu (kuřecí prsíčka přelitá omáčkou z oříšků, medu a zázvoru), Opilé kuřecí řízečky (kuřecí prsíčka zapečená s hermelínem a přelitá omáčkou s rumem, sójovou omáčkou a šlehačkou) aj.

Recepty na tato jídla jsou některé vlastní, některé jsou upravené z mnoha a mnoha knih, které si neustále pročítáme. Vzhledem k tomu, že jsou hodně upravovány, dá se o většině říci, že jsou originály.

S některými recepty přispěli do jídelního lístku i naši kuchaři. Jako například velice lahodné Pečené vepřové koleno marinované v medu a chilli. Toto úžasné skloubení chutí vynikne právě alespoň jednodenním marinováním. Další takovou specialitou jsou domácí koblížky podávané s tvarohem a jahodovou marmeládou.

Ze sladkého je také oblíbený domácí ovocný závin, který je z listového těsta jako je klasický štrůdl, ale kromě jablek je v něm spousta i jiného ovoce. Ten podáváme teplý, nazdobený karamelem, oříšky a jahůdkami nebo malinami. Závin vysypáváme místo strouhanky kokosem, rozinky předem naložíme v rumu atd. Prostě si s ním musíme vyhrát. Rádi využíváme také sezónního ovoce, které zpracováváme různými způsoby. Např. zapečené tvarohové palačinky s čerstvým ovocem jsou velice příjemně osvěžující. K tomu doporučíme naši specialitku ledový jahodový čaj podávaný s ledem a zmrzlými jahodami a nazdobíme citrónkem a mátou z naší zahrady. Ostatně vlastními bylinkami zdobíme vše. Pěstujeme si sami bazalku, mátu, meduňku, pažitku, saturejku, libeček, petrželku, rozmarýn atd.

Máme radost, když lidem chutná, spokojeně odchází a rádi se k nám vrací. Proto rádi přijímáme nejen pochvaly, ale i připomínky, které nám pomohou naše služby zlepšovat.

Myslím, že v našem hostinci si vybere každý od chuťovek až po opravdu objemné speciality, od lehkých zeleninových jídel až po masitá grilovaná, od hodně levných až po dražší – i když ceny máme velice přijatelné i u těch dražších jídel.

webtones